Monday, October 26, 2009

Minggu lepas adalah minggu yang hectic buat saya. Semuanya sebab sikap tipikal saya. Buat kerja di saat-saat akhir.

Tapi buat kerja last minute ada juga faedahnya.

"Kita buat kerja last-last minute ni baru boleh betul-betul buat. Elok pulak tu assignment kita ni", kata rakan saya yang berasal dari Pulau Indah, Klang. Tiap-tiap malam dia kena melapor diri kepada seorang gadis yang kadang-kadang merajuk sebab dia terlalu tumpu kepada kami, bukan kepada gadis tersebut. Cemburu. (Seorang gadis cemburu kepada lelaki? Huh.) Ok. Lain cerita.

***

Minggu ini berita bolasepak tertumpu kepada pasukan Liverpool, pasukan yang kurang konsisten pada pendapat saya. Satu dunia sudah tahu mereka beat pasukan Manchester United.

"Dapat mesej dari budak Liverpool ke Tom?", tanya saya bila handphone-nya berbunyi.

"Hmm..", kata Tom. Senyum.

Sebagai peminat Arsenal, kekalahan Manchester United tak bawa apa-apa kesan untuk saya, tambah-tambah lagi bila Arsenal bermain bola untuk first half saja. Untuk second half mereka tak main bola. Mungkin main congkak di tengah padang, diketuai oleh Alex Song.

***

Oh ya. Minggu depan saya terpaksa berdepan dengan sesuatu yang saya sangat tak sukai.

Final examination.

Doakan saya!

6 comments:

AkuBukanSOFIAJANE said...

u,gades memang selalu jeles pade lelaki yang tak beri tumpuan pd die speseli yang suke sgt tgk bola smp tak bls SMS die..hehe..

gudluck for final exam =)

lynn-the gudigudigurl said...

saya juga benci exam

good luck.

study pon harap jangan last minute

jeffry azizi jaafar said...

afni :
oo yake.i baru tau u.
btw thanks ye. :)

lynn :
terima kasih. exam mggu dpn. skg pun masih sibuk fesbuk lg. haha.

dayat said...

last min alwes perfect dude.bile nk goyang lagi? hahahaha abes exam mai la k.l. wa bw jumpe lu taiko plg besar kt k.l dgn chick dari indon..hahahah

Sir Marcello said...

cakap pasal bola...
yes..liverpool mmg x konsisten..prestasi naik turun...dari dulu sampai skang...boleh hambat team kuat...tp kena ketuk ngan team ciput...tapi aku setia dengan ANFIELd...

cakap pasal awek yg jeles...
ade ke awek yg selalu jelez?...brader port klang tue aku kenai...hahaha dia mmg kena buat laporan...

cakap pasal exam...
paper aku pembuka minggu peperiksaan..i'm shock!! dah lah takda cuti study week...assignment bertimbun...punah segala impian mengidamkan final year yang damai~~

rabun said...

join aku sokong hull city jom..haha