Saturday, March 27, 2010

Tapi apa kaitan Toyota Prius dengan Rozita Che Wan?


Rozita Che Wan. Mengancam lagi kan?

Sudah agak lama tak tulis blog. Malas itu satu hal, dan lagi satu tiada idea untuk menulis. Asyik-asyik menulis komen di Facebook saja.

Semester ini, aku perlu cari tempat untuk internship. Serabut juga mahu cari. Tapi kalau ikut plan, mungkin mahu buat internship di area rumah aku saja. Masa internship period nanti, aku kena buat research sebagai satu syarat untuk lulus internship. Jadi kena berulang-alik ke Perlis untuk tunjuk update research kepada lecturer yang take charge. Hmm, pening juga.

Lagi 2-3 minggu, aku kena hadapi final exam. Semester ni paling messy dalam sejarah aku belajar. Kelas memang banyak aku skip, tak macam semester-semester sebelum ni, aku rajin ke kelas. :) Assignments memang bertimbun. Semuanya unorganized, termasuklah diri aku sekali. Jadi start Isnin ni, aku kena mula berubah. Tapi tiap-tiap minggu aku nak berubah, akhirnya aku skip juga. Haih.

Oklah, aku mahu ke kedai nasi lemak yang paling sedap sekali di Bandar DiRaja Arau ni. Aku tulis semasa Earth Hour. Entah apa-apa Earth Hour ni. Banyak lagi cara nak reduce effect of global warming ni. Setakat buat program macam ni, lepas tu esok lusa hilang la kesedaran pasal perkara ni. Cuba la kerajaan kurangkan sikit cukai kenderaan, lepas tu jual Toyota Prius harga Viva. Barulah green environment. Boleh juga aku beli dan bawa gadis-gadis jalan-jalan ke Kuala Perlis.

Tapi apa kaitan Toyota Prius dengan Rozita Che Wan?