Wednesday, July 28, 2010

Cut Tari dan internship.

Pukul 6.30 pagi, handphone aku memekak. Macam biasa, aku akan snooze sampailah jam 7 pagi. Tengok saja pukul 7,aku gelabah bangun. Mak macam biasa bagi "ceramah kesedaran sivik" sebab bangun lambat. Masuk telinga kanan dan keluar telinga kiri. Habis cerita.

Usai mandi, aku bersiap. Bila dah siap dan yang penting, kacak bergaya, aku menunggang sebuah mesin yang boleh bergerak, yang digelar motorsikal. Motorsikal adalah sejenis kenderaan yang mana dalam geran Jabatan Pengangkutan Jalan tertera perkataan "Hak Milik Persendirian". Motorsikal juga mempunyai dua tayar. Dengan adanya dua tayar ni, motorsikal mampu membawa aku ke tempat kerja yang digelar kilang.

In English, it is called 'factory'.

Seterusnya, aku akan singgah kedai bertentangan dengan BH Petrol untuk membeli nasi lemak dan kalau rajin nak baca pasal berita klip video lucah Ariel 'Peterporn' dan Cut Tari, aku beli sekali tabloid paling menipu, Metro.Semua orang kenal. Kalau tak kenal, maknanya tak pernah baca Metro. Mesti baca Harakah tiap minggu.

Lebih kurang 7.50, aku akan sampai opis.

Aku hairan. Seorang pun staff belum sampai lagi. Tapi lama-lama aku tak jadi hairan dah. Aku tahu aku antara yang pertama sampai ke opis. Kalau perkara ni berterusan, nanti bila ada anugerah pekerja cemerlang, aku mahu cadangkan nama aku sendiri.

Lepas pekena rokok sebatang, aku masuk opis. Aku tanya budak receptionist kat sebelah, "Bos datang pukul berapa?"

"Bos datang pukul 10", balasnya.

Tanpa perlu disuruh, aku tarik beg dan jadikan alas tidur.

3 comments:

AkubukanSofiaJane said...

skema tol dtg awl.haha.

Incik angkasa said...

cut tari yang menyelerakan.hahah

jeffry azizi jaafar said...

@cik miah : haha.pekerja cemerlang.hehe.

@matt : ya benar2.aku pasti hg tak bosan kan matt kan even hg tgk ari2.huhu.